babygerelateerd.nl Ontspanning Zwemmen met je baby

Zwemmen met je babyNa 9 maanden in jouw buik gezeten te hebben en je baby eindelijk in je armen kunnen houden, is natuurlijk het mooiste dat er is. Na een paar maanden wil je misschien wel iets gaan ondernemen met je baby, je wil bijvoorbeeld gaan zwemmen. Je baby heeft natuurlijk 9 maanden lang in vruchtwater gezwommen en het is een hele leuke en fijne activiteit om eens met je baby te doen. De ene baby houdt meer van water dan de ander, maar toch is het proberen waard om eens met je baby een half uurtje naar het zwembad te gaan en een lesje mee te doen.

Samen gaan babyzwemmen

Je kunt er zoals gezegd voor kiezen om een lesje te doen in een zwembad bij jou in de buurt, dan heb je een begeleider die natuurlijk veel meer ervaring heeft en dit haalt misschien de spanning een beetje van je schouders af. Je wilt het tenslotte goed en veilig doen. In zo’n les ontmoet je ook andere baby’s en hun ouders en bouw je misschien wel banden op. Win win situatie. Bij het babyzwemmen leert je baby op een ontspannen manier fijn om te gaan met water. Baby’s kunnen uiteraard nog niet zwemmen op een manier waarop wij dat kunnen, maar trappelen in het water is ook hartstikke fijn.

Wat zijn de voordelen?

Omdat je samen met je baby aan het zwemmen bent, bouw je aan een goede emotionele band. Tijdens het zwemmen ben jij immers de persoon die je baby vasthoudt. Het bewegen in het water is daarnaast goed voor de gezondheid, de fysieke ontwikkeling en daarnaast kunnen infecties worden voorkomen. Omdat het bewegen vermoeiend is en het water lekker warm is, is je baby na het zwemmen moe en zal een dutje wel fijn zijn. Zo hebben jij en je baby een ontspannen moment op de dag.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *