babygerelateerd.nl Inspiratie Welke spullen ben ik nou echt nodig?

Welke spullen ben ik nou echt nodig?Nadat je erachter gekomen bent dat je over een aantal maanden een baby verwacht, begin je met het bij elkaar sprokkelen van baby spullen. Vooral als het je eerste baby is en je weinig baby’s in je omgeving meegemaakt hebt, kan het nogal eens een uitdaging vormen om erachter te komen wat je nou allemaal echt nodig bent voordat je baby er is. Van het inrichten van de babykamer, welke maat kleren moet je in huis halen en wat zijn de benodigdheden voor in je luiertas en wat is nou echt belangrijk?

Tips van ervaringsdeskundigen

Voordat je baby geboren wordt, krijg je vaak al ontzettend veel tips. Zo kun je nooit teveel hydrofiele doeken in huis halen en haal verschillende maten kleren. Je weet natuurlijk van te voren nooit wat de eerste maat is na de geboorte van de baby. Haal verschillende maten in huis, maar koop niet te veel. Vaak krijg je heel erg veel kleding van je kraamvisite en baby’s groeien vaak zo snel, dat ze de kleren soms maar 1 of 2 keer aan hebben. Een tip die veel gegeven wordt is om een draagzak te kopen. Zo kan je baby genieten van jouw lichaamswarmte en heb jij toch je handen vrij om wat anders te doen in bijvoorbeeld het huishouden.

Wat mag niet ontbreken in de babykamer?

De babykamer is misschien nog niet direct te slaapkamer van je baby, maar zorg dat het bedje al voor de geboorte klaarstaat, zodat de geur van het huis er al een beetje aan zit en je baby hier al sneller aan kan wennen. Een commode en een aankleedkussen zijn niet te vergeten, deze gebruik je natuurlijk dagelijks tijdens het verschonen en aankleden, vergeet daarbij ook niet om een goede afsluitbare vuilnisbak te kopen om zo nare luchtjes te voorkomen van de luiers. Koop ook een fijne stoel om je baby in slaap te wiegen of om je baby in alle rust in te voeden. Voor overige tips zijn er veel websites te vinden die veel verschillende maar ook veel overeenkomsten laten zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *