babygerelateerd.nl Tip en weetjes Wat is nou eigenlijk normaal?

Wat is nou eigenlijk normaal?Na 9 maanden in je buik te hebben geleefd, ligt je baby dan eindelijk in je armen. De eerste weken merk je dat je baby vooral slaapt, maar na een aantal maanden, zie je dat je baby steeds verder groeit en daarmee ook steeds meer begint te bewegen. Hoe verlopen al deze bewegingen in het o zo mooie eerste jaar en wat is nou eigenlijk normaal? Iedere baby is anders, maar de meeste baby’s beginnen in hun eerste jaar met dezelfde bewegingen. Misschien worden de eerste stapjes zelf al in het eerste jaar gezet?

De eerste maanden

In de eerste maanden merk je dat je baby steeds meer van de omgeving meekrijgt en ook steeds meer de kleine armpjes en beentjes probeert te bewegen en daarmee soms wild in de lucht trappelt. Na ongeveer 4 maanden, wil een baby zo veel mogelijk in de gaten houden en rolt hij of zij misschien al wel op zijn zij. Dan kan het ook zomaar gebeuren dat de baby zich na een maand op de zij vermaakt te hebben, zich ineens door rolt naar de buik en zo blijft liggen, dan kan het nog moeilijk zijn om weer terug op de rug te komen, maar na nog een maand geoefend te hebben, gaat dit vaak vlekkeloos.

Iedere maand een stapje verder

Na nog wat meer op de buik bewogen te hebben, willen ze toch ook wel eens van hun plek af komen en beginnen ze te tijgeren. Na een tijdje is het tijgeren ook voorbij en beginnen ze sneller door de kamer te gaan, ze besluiten te gaan kruipen. Doordat baby’s de kracht in hun benen ontdekken, proberen ze meer te gaan staan door zich bijvoorbeeld vast te klampen aan de tafels, de box of aan andere meubels. Na een tijdje oefenen kunnen ze zo ook hun stapjes zetten en leren ze op den duur zonder hulpmiddel te lopen en gaan baby’s de hele kamer door. Vergeet niet, iedere baby is anders en trek je niet te veel aan van baby’s in je omgeving die sneller of langzamer zijn. Alles komt vroeg of laat goed.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *