babygerelateerd.nl Inspiratie Tips bij het stylen van een huis in Japandi stijl

Tips bij het stylen van een huis in Japandi stijlEen huis in Japandi stijl is er een die is geïnspireerd op de traditionele Japanse cultuur. Het belangrijkste verschil tussen een Japandi en andere soorten huisontwerp is de lay-out en de algehele esthetiek. Ze zijn bedoeld om minimalistischer te zijn en een eenvoudige ervaring te bieden voor de bewoners. Dit type stijl is populair bij mensen die een ontspannen sfeer willen of die van eenvoud houden in hun dagelijks leven. Hoewel dit type stijl misschien niet voor iedereen geschikt is, zijn er veel voordelen als je het in je eigen huis toepast.

Vitrage gordijnen

Vitrage gordijnen zijn licht en luchtig. Ze laten veel licht binnen, maar je kunt ze ook gebruiken om de zon tegen te houden als je een meer intieme ruimte wilt creëren. Ze zijn ook geweldig voor het creëren van privacy en het blokkeren van ongewenste blikken van buitenaf. Vitrage gordijnen zijn vooral goed voor slaapkamers of badkamers waar je misschien niet wilt dat anderen naar binnen kijken maar wel licht wil behouden..

Zoek naar lichte en luchtige kleuren

Een huis in Japandi stijl moet lichte en luchtige kleuren hebben die een gevoel van kalmte, vrede en rust creëren. Je wilt niet dat je huis oud of benauwd aanvoelt door donkere kleuren te gebruiken. Gebruik lichte kleuren om de ruimte groter te laten lijken en je huis visueel te openen. Als het op kleur aankomt, is het combineren van complementaire kleuren beter dan ze te contrasteren, omdat het harmonie creëert in plaats van chaos. Dit kun je doen door ze op de juiste juiste manier te combineren.Op deze manier zien ze er natuurlijk goed uit naast elkaar zonder al te veel contrast.

Meubels mogen omvangrijk zijn

Bij het stylen van je huis in Japandi stijl moet je ervoor zorgen dat de meubels die je kiest omvangrijk zijn. Dit is goed als je in een klein appartement woont en maar één of twee meubels hebt. In dit geval kun je het beste grotere meubels kopen die met rustige kleuren zijn geverfd. Je kunt ook meubels zoeken in tweedehandswinkels, omdat ze meestal veel goedkope en neutrale items hebben die perfect zijn voor Japandi huizen.

Gebruik meubels die laag bij de vloer staan

De Japanners staan ​​bekend om het creëren van een gevoel van ruimte in alle delen van hun huis. Een manier waarop ze dit doen, is door lage meubels te gebruiken die gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen zijn wanneer ze niet in gebruik zijn. Dit creëert een gevoel van openheid en vrijheid en maakt de ruimte groter dan hij is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *