babygerelateerd.nl Inspiratie,Ontspanning,Reizen Leuke weetjes over de hippiecultuur!

Leuke weetjes over de hippiecultuur!Op vakantie in San Antonio Ibiza? Dan heb je ongetwijfeld ook een hippiemarkt op Ibiza bezocht! Alles wat er op een zogenoemde hippiemarkt verkocht wordt, past bij de hippie-achtige sfeer die op het eiland hangt. Niet gek dat je heimwee hebt naar Ibiza en de hippiecultuur. Maar wat weet jij eigenlijk over de hippiecultuur? Wij delen wat leuke weetjes met je!

De hippies

Een hippie: wat houdt dat eigenlijk in? Hippies waren idealistische jongeren uit de jaren ’60. Jongeren die afweken van het ‘normaal’ en de huidige wereld wilden verbeteren. Zo waren de hippies tegen materialisme en protesteerden ze tegen oorlog en geweld. Ook zijn het de bedenkers van Flower Power.

Lifestyle

“Make love, not war.” en “Peace and love.”: motto’s die erg belangrijk waren voor de hippies. De leefwijze van de hippiecultuur had een aantal belangrijke elementen. Vrijheid, respect, creativiteit, spontaniteit en plezier stonden centraal. Met vrijheid werd ook seksuele vrijheid bedoeld, waarbij seksuele taboes werden doorbroken.

Kleding

De hippies kon je herkennen aan hun kleurrijke en wijde kleding. Vaak was deze kleding versierd met bloemen. Of je nou een jongen of meisje was: ze hadden bijna allemaal lang haar. Hierdoor verdween volgens hen het onderscheid tussen mannen en vrouwen. Wat je tegenwoordig nog steeds terugziet in kleding die afkomstig is van de hippies, zijn bloemenprintjes, haarbandjes, bohemian sandaaltjes en peace tekens.

Eten

Biologisch eten en hippies. Het heeft zeker met elkaar te maken. Hippies waren namelijk gek op natuur en aten het liefst zo biologisch mogelijk. Zo verbouwden ze zelf hun groenten en verzetten zij zich tegen milieuvervuiling.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *