babygerelateerd.nl Voeding Eten, de eerste levensbehoefte

Eten, de eerste levensbehoefteVoor mensen is het een basisbehoefte en van levensbelang en het is voor ons zo vanzelfsprekend en zo makkelijk. Eten, een heel erg belangrijk onderwerp wat voor ons zo makkelijk te regelen is. Toch is het eten een onderwerp dat veel zwangere vrouwen bezighoudt, wat is het beste voor je baby? Wil je inzetten op borstvoeding, als je lichaam dat lukt of heb je een beter gevoel bij het geven van flesvoeding. Het is een ontzettend interessant vraagstuk waar veel meningen en gedachtes over zijn, maar waarbij voor de duidelijkheid, echt geen goed of fout is. Iedereen is anders en daarmee de redeneringen ook.

Borstvoeding of flesvoeding?

Voor sommige vrouwen is het een bewuste keuze waar ze lang over na kunnen denken of ze borstvoeding willen gaan geven. Borstvoeding scheelt natuurlijk geld, het meenemen van flesjes, voeding en het opletten of je de melk wel op temperatuur kunt krijgen, terwijl het bij borstvoeding een stuk sneller kan gaan. Ook bij de vrouwen die overtuigd zijn dat ze borstvoeding willen gaan geven, kan het wel eens anders lopen, want niet bij iedere vrouw komt de borstvoeding op gang en kunnen ze niet anders dan overstappen naar flesvoeding. Door af en toe melk te kolven door middel van een kolfapparaat, hoef je niet 24 uur per dag bij je baby te zijn om gelijk van voeding te voorzien wanneer de baby dit aangeeft. Zo is er overal een oplossing voor.

De eerste belangrijke hapjes

Na ongeveer 4 maanden is het naast de borst- of flesvoeding tijd voor het langverwachte eerste hapje, maar waar begin je dan mee? hoeveel geef je je baby en hoe pak je dit aan?

Let wel op dat de eerste maanden het nog niet dient als voeding in plaats van de voeding die je baby dagelijks krijgt, deze hapjes zijn bedoeld om te oefenen voor het echte werk dat nog zal komen, wanneer de baby ongeveer 6 maanden is.

Na deze maanden begin je met iets vaster voedsel dan de puree die je daarvoor gaf om je baby hieraan te laten wennen. Na een tijdje vervang je de borst- of flesvoeding voor vast voedsel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *