babygerelateerd.nl Tip en weetjes Eindelijk! De kraamtijd

Eindelijk! De kraamtijdHet is eindelijk zo ver, na 9 maanden afwachten is je baby dan eindelijk geboren. Misschien wel in het ziekenhuis of gewoon thuis in je eigen bed. Na de geboorte begin je aan de kraamtijd. Deze duurt 6 weken, maar de eerste week blijft natuurlijk ontzettend belangrijk en is ontzettend leerzaam. Je lichaam moet natuurlijk bijkomen, maar er is een klein mensje die je energie toch ook nodig heeft. Gelukkig is hier een hulp voor nadat je thuis bent gekomen. Iedere vrouw beleefd de kraamweek anders, de ene wil graag in haar eigen bubbel met de baby blijven, terwijl de andere vrouw haar baby het liefst aan de hele wereld wil laten zien.

De kraamverzorgster is er voor je

Nadat je thuis bent gekomen met je baby, of dit nou ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s avonds is, je kraamverzorgster staat klaar om je te helpen. Je kunt bij haar terecht met al je vragen, onzekerheden en zij neemt je een hele hoop zorgen uit handen. Zij doen het huishouden, laten zien hoe je het beste een luier kunt verschonen, je baby in bad doet en hoe je je baby het beste aan kunt kleden. Ook zorgt de kraamverzorgster voor de moeder en zorgt ze dat haar aan niks ontbreekt. Zij zorgt dat de moeder niet vergeet om te rusten, want door de adrenaline kan dat er nog wel eens bij inschieten.

Wanneer klaar voor visite?

Wanneer je de familie en vrienden hebt laten weten dat je kleine wondertje geboren is, staan zij natuurlijk allemaal te trappelen om je baby te komen bewonderen. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar vergeet als moeder niet wat jij wil. Wil jij nog even lekker alleen zijn met jouw gezinnetje? Dan kan dat. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een select groepje langs te laten komen om een beschuit met muisjes te komen eten en om op een later moment, wanneer je kraamtijd voorbij is, een kraamfeest te organiseren. Zo zit je niet iedere week met een groep visite, maar heb je alles in een keer en kun jij thuis van jouw kersverse gezinnetje genieten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *