babygerelateerd.nl Tip en weetjes 5 tips voor het kopen van babyspeelgoed

5 tips voor het kopen van babyspeelgoedLeuk! Er is een nieuw tijdperk van je leven aangebroken en je bent je op zoek naar babyspeelgoed. Omdat het allemaal nieuw voor je is (mits het je eerste kind is), heb je misschien nog niet zo’n goed idee waar je op moet letten bij het kopen van babyspeelgoed. Om het zo makkelijk mogelijk voor je te maken, hebben we vijf tips onder elkaar gezet. Dan kun je in alle rust dit artikel lezen, bedenken of je er wat mee gaan doen en vervolgens weer volop genieten van je kleintje. Benieuwd wat deze tips zijn? Lees dan snel verder.

Tip 1: let op dat het babyspeelgoed geen scherpe randen heeft

Koop geen baby speelgoed of peuter speelgoed waar scherpe randen of punten aan zitten. Er zijn veel soorten dierenknuffels, denk bijvoorbeeld aan eenhoorn, waarbij de hoorn niet van stof is en van plastic. Wanneer je baby hier dan mee aan het spelen is, kan het zomaar dat deze punt in het oogje komt. Bekijk dus uitgebreid de productafbeelding en scan voor scherpe punten of randen. Zie je deze wel, dan raden we het af om deze te kopen.

Tip 2: koop alleen babyspeelgoed van kwaliteit

Helaas, maar waar – veel speelgoed komt (nog) steeds uit Aziatische landen. Zeker met de komst van Aliexpress en verschillende dropshipwebsites. Het is daarom aan te raden om baby speelgoed te komen bij een webshop die een Nederlands webshopkeurmerk heeft. In de meeste gevallen kun je er dan vanuit gaan dat het speelgoed van kwaliteit is. Neem bijvoorbeeld een kijkje op Toyrunner.nl. Deze website biedt een ruim assortiment speelgoed aan, waaronder kwalitatief baby en peuter speelgoed.

Tip 3: let op losse onderdelen

Soms bevat baby- en peuterspeelgoed losse onderdelen. Wij raden aan om dit speelgoed niet te kopen. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je baby er mee aan het spelen is, vervolgens wat los trekt en verwijderd. Daarna kunnen ze het in hun mondje stoppen met kans op inslikken. In de meeste gevallen zit alles goed vast, maar let hier op.

Tip 4: koop babyspeelgoed wat je kunt wassen

Het is aan te raden om babyspeelgoed en peuterspeelgoed te kopen wat je enigszins/makkelijk wasbaar is. De reden hierom is dat je dan de hygiëne kunt handhaven. Als je kleintje bijvoorbeeld erg aan het kwijlen is, omdat de tandjes langzaam doorkomen, is het wel zo makkelijk als je de knuffel zo nu en dan kunt wassen. Wanneer je het gekocht hebt, zit er vaak een labeltje aan het speelgoed. Hier staan in de meeste gevallen een wasvoorschrift op. Of kijk op de achterkant van de doos.

Tip 5: let op babyspeelgoed met batterijen

Speelgoed met batterijen, zeker van die kleine ronde, kunnen zorgen voor ernstig verstikkingsgevaar. Dus wanneer je jouw kleintje een knuffel wil geven die een geluidje kan maken middels een batterij – let er dan op dat deze batterijen beveiligd zijn met een klepje dat je moet losschroeven. Wij raden af om een knuffel te geven waarbij je het batterijpaneel eenvoudig kunt openklappen.

Concluderend

Naast deze vijf tips kun je nog letten op andere zaken, zoals baby speelgoed met touwtjes of het soort materiaal waarvan het gemaakt is. Wij hopen dat deze vijf tips je enigszins helpen met het kiezen van het juiste babyspeelgoed. Zodat je cadeautje aan je kleintje kunt geven en met een gerust hart je kleintje met dit speelgoed kan laten spelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *